Plymouth Argyle F.C.

Plymouth Argyle F.C.

Ik ben neutraal als het gaat om de clubs, behalve één uitzondering: Plymouth Argyle.
Voor deze club heb ik echt een uitzondering gemaakt en ik kan wel stellen dat er enige vorm van clubliefde is ontstaan.

Het begon eigenlijk op een vrij onbenullige manier.
Ik ging namelijk met een vriend van mij naar een voorlichting op de Fontys Venlo en we kwamen bij een post-HBO opleiding terecht. Totaal niets voor ons dus.
Maar onze interesse werd gewekt door een bijzondere man, die vertelde dat ze een semester naar Plymouth gingen. Of hoe die man het uitsprak ‘Plimuffff’.
Gekscherend besloten we ’s avonds een potje FIFa te doen op de playstation en tot mijn verbazing was er een club uit Plymouth: Jawel, Plymouth Argyle

Sindsdien volg ik de club op de voet en heb haar twee degradaties meegemaakt. Ik zag ze verschuiven van Championship naar League Two. In die League Two vochten ze twee seizoenen tegen degradatie naar the Conference League. Het ware zware tijden voor diegene die ‘The Pilgrims’ een warm hart toe dragen.
Evengoed bleven de mensen massaal naar Home Park komen en het bewijs dat Plymouth de weg omhoog weer heeft gevonden, kun je aan de eindclassering van vorig seizoen. Ze werden daarin 10e en liepen de play-offs op enkele punten na mis.

De bijnaam ‘The Pilgrims’ komt uit de 17e eeuw.
Zij waren een religieuze groep en verlieten Engeland. Zij vonden dat Engeland haar protestantse roots niet genoeg doorzetten en wilden daarin strenger zijn. Dus zij verlieten het moederland en vertrokken naar ‘De Nieuwe Wereld’.
Dit gegeven kun je ook terugvinden op het logo van Plymouth Argyle. Daar zie je ‘The Mayflower’, het schip waarmee ze naar de nieuwe wereld vaarden.

Plymouth Argyle heeft de twijfelachtige eer, om de grootste club in England te zijn die nog nooit ‘The Topflight’ heeft gehaald. Dat wil dus zeggen dat ze nooit hoger zijn gekomen dan de Championship.
Plymouth ligt in Devon en zijn niet de enige clubs. Wat erg mooi is, want zo zijn er een aantal derby’s te bewonderen.
De meest beladen derby is ‘The Devon Derby’, tussen Plymouth Argyle en Exeter City. De wedstrijd met Torquay United kan ook gerekend worden tot een devon derby.
Verder zijn er meer beladen wedstrijden die plymouth door de jaren heen heeft gespeeld:

PAFC – Bristol City
PAFC – Bristol Rovers
PAFC – Portsmouth (dockyard derby)

Komend seizoen gaan ze vol voor de promotie en kijkend naar status van de club en haar resultaten is het zeker club die in League One hoort.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s