Middlesbrough FC

 

Middlesbrough FC
Middlesbrough FC

 

Middlesbrough FC werd in 1876 opgericht door cricketspelers in Albert Park, Linthorpe Road. De club werd opgericht omdat de ‘Middlesbrough Amateur Cricket Club’ ‘s winters ook door wilden sporten en vandaar dat ze een voetbalclub oprichtte.

De club bleef amateur tot 1889. In dat jaar waren er een aantal ontevreden leden, die zich na een ruzie afsplitsten in een andere club: Middlesbrough Ironopolis.

In december van dat zelfde jaar gingen beide clubs verder als professionele clubs. Na drie jaar werd duidelijk dat de clubs veel succes boekten en de bestuursleden waren het er over eens, dat een fusie van groot belang kon zijn. Alleen met een fusie maakten de clubs een kans om verkozen te worden tot ‘The Football League’.

In 1892 deed de fusieclub ‘ Middlesbrough and Ironopolis Football and Athletic Club’ een gooi naar uitverkiezing voor de FL. Het mislukte, ze werden niet uitgekozen tot the Football League.

Als gevolg gingen de clubs weer hun eigen weg, maar Middlesbrough FC ging verder met een amateurstatus.

In 1898 besloot Middlesbrough FC weer professioneel te worden en ook een gooi te doen naar the Football League. Ditmaal werden ze gekozen door grote steun van hun buren: Newcastle United en Sunderland AFC.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s