Glasgow Rangers is niet meer en het is tijd dat mensen dat realiseren

DD9jr-IXsAALCEZ

Oh, wat heb ik genoten gisterenavond. De allereerste ronden van de Europese toernooien zijn mijn favoriet sinds het verdwijnen van de Intertoto Cup en de daarbij behorende romantiek. Ik kan echt helemaal losgaan op de kleine clubs uit Scandinavië, San Marino, Luxemburg, Gibraltar, Malta of de Balkan. Maar ook iets bekendere competities, zoals Schotland, Wales, Ierland en Noord-Ierland doen mee in deze ronden. Ofja, die competities zijn zeer bekend voor mij als anglofiel. De grootste naam die in die eerste 50 wedstrijden te zien was, was toch wel Rangers FC. Een club die mij gewoon niet aanstaat.

Glasgow Rangers werd failliet verklaard en moest een doorstart maken in de kelder van het professionele voetbal in Schotland, Scottish League Two. Voor een club als Rangers was dit mooi klote, vooral omdat zij dus minimaal 3 seizoenen niet in de hoogste divisie zouden spelen. Het duurde uiteindelijk 4 seizoenen voordat Rangers weer terug was op het oude nest: de Scottish Premier League. Okay, mooi dachten de meesten. Rangers FC is gewoon Glasgow Rangers en we zijn er gewoon een paar jaartjes uit geweest. Nou niet dus en het resultaat van gisteren illustreerde maar weer, dat Rangers niet meer die club van weleer is.

De illusie dat Rangers zich nu weer meteen kon meten met Celtic en meteen om de titel kon strijden, leeft nog altijd voort met de mensen op Ibrox. Dat zie je eigenlijk aan alles, maar voornamelijk in de megalomanie van de supporters. Grootheidswaanzin. Niet alleen vergeten ze dat Rangers een nieuwe club is en heeft moeten bouwen aan hun ‘wederopstanding’, Celtic heeft zich alleen maar versterkt en de hegemonie in Schotland naar zich toe getrokken. Rangers moet zich realiseren dat zij zich nu moeten meten met Hearts en Hibs, want op dit moment acht ik Aberdeen zelfs nog een maatje te groot voor de Rangers.
Ik denk dat dit helemaal terug te zien is in het feit dat mensen wel de Europa League kwalificatie haalden, maar daar in de allereerste kwalificatieronde moesten aantreden. Voor een club als Glasgow Rangers, was dit een schande geweest. Die club stond in 2008 nog in de finale van het prestigieuze toernooi. Nee, men moest voetballen tegen het Luxemburgse Progres Niederkorn en over twee wedstrijden, werd er zelfs verloren met 2-1 van de Luxemburgers. Niet van het land Luxemburg, nee een club uit Luxemburg. Nog niet eens de kampioen, maar de nummer 4. Het is dan toch echt tijd om tot de realisatie te komen, dat je geen topclub meer bent. Of in het geval dat je aanhanger bent van het feit dat dit een nieuwe club is, dat de club nog flinke stappen moet maken.

Zoals je kunt zien op de foto, hebben de boefjes van Rangers zich weer keurig gedragen in Luxemburg. Zoals het een ware CP Company of Stone Island drager betaamt, lieten ze hun emoties de vrije loop om vervolgens helemaal bonkers te gaan op spelers, staf en alles wat God ooit heeft geschapen onder de zon. Het rommelt en bliksemt op Ibrox, want ook administratief is het nog allemaal shit.
HMRC heeft de rechtszaak tegen Rangers/Sevco gewonnen, dit ging om spelers die twee contracten kregen en waarover het tweede contract geen belasting werd betaald. En door de uitspraak an de rechter, kan het nog wel eens interessant worden. Dit betekent dat het faillissement rechtmatig was en het kan mogelijk consequenties hebben voor de laatste 5 titels (van de 54) die Glasgow Rangers wist te bemachtigen. Door de nieuwe uitspraak kan hier weer een nieuwe rechtszaak over komen.

Één ding is duidelijk, het is allemaal mooi kut daar in Glasgow. Het blauwe gedeelte dan wel. Het Pro-Engelse gedeelte. Sportief een tegenvaller, maar ook financieel en administratief. Celtic lacht zich kapot en de rest van Schotland denk ik ook, ze zijn niet echt gelief namelijk. Het wordt in ieder geval heel interessant.

19748662_1557672867584829_7137512255517358673_n

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s