#6: “Als Vitesse maar verliest”

IMG_9527

Blij ben ik dat de competitie over enkele dagen weer begint, want de oefenperiode hangt me nu echt de strot uit. Het is allemaal leuk en aardig zolang je niet thuis speelt, maar als je in eigen huis moet ballen dan wil je ook een vol stadion. Dit was niet het geval tegen Real Sociedad en dat zou het ook niet zijn tegen NEC Nijmegen. Niet vreemd aangezien het nergens omgaat en het in de vakantieperiode valt, maar dat het voetbal nu direct leeft in de regio Venlo zou ik ook niet zeggen.

Oefenen tegen NEC Nijmegen vond ik op zich wel een leuke keuze. NEC is net gedegradeerd uit de Eredivisie en volledig terecht, want de club uit Nijmegen speelde in het laatste kwart van het seizoen dramatisch slecht. Zij zijn echter overtuigd van hun kwaliteiten en willen vol voor het kampioenschap gaan, getuige hun begroting die 1,5 keer zo hoog ligt dan het vorige seizoen. Schrik niet, de begroting van NEC ligt op 10 miljoen! Dat biedt trouwens geen garantie, want ook NAC had het erg moeilijk met een begroting van 8 miljoen.

We kregen een draak van wedstrijd voorgeschoteld, waarbij VVV-Venlo het minst slecht leek. Maar duidelijk was wel dat we op het middenveld evenwicht en controle misten, iets wat Sarpei in had kunnen vullen, ware het niet dat die transfer afketste. De wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel door doelpunten van Groeneveld en Leemans, en verder wil ik er niet teveel woorden aan vuil maken. Het was echt een ware zaodwedstrijd. Nee, zo als we gespeeld hadden tegen NEC gaan we het niet redden in de Eredivisie.

De scheidsrechter had een speciale rol in deze partij, niet in de laatste plaats omdat hij een hele rare beslissing nam. Vaker wordt bij dit soort oefenpartijen afgesproken dat er geen rode kaart wordt getrokken, tenzij iemand echt een doodschop krijgt. De arbiter vond dat het omverlopen van een doorgebroken speler bestraft moest worden met een rode prent en zo kwam NEC al vroeg met 10 man te staan. De wedstrijd werd doodgemaakt hierdoor, eeuwig zonde. Maar we moeten niet teveel nadenken over die wedstrijd en niet teveel waarde hechten aan het spel of de uitslag. Dat deden ze bij NEC ook niet: “Zolang Vitesse maar de Johan Cruijff Schaal verliest van Feyenoord”

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s