#1 “De stadsderby”

svbvvv

Het WK is nog in volle gang, maar het seizoen 2018/2019 is begonnen! Niet alleen voor de dwergstaten die willen deelnemen aan de Champions League, maar ook voor VVV-Venlo. Op een heerlijk zonnige zaterdagmiddag koos ik ervoor om naar Blerick af te ‘reizen’ voor de wedstrijd tegen SV Blerick.

Topamateurs heb je in de regio Venlo niet echt. Je hebt in Limburg EVV en dan nog een aantal hoofdklassers, maar dat is het dan ook. In de regio Venlo is er een Eerste Klasser en een aantal in de Tweede en Derde Klasse. Dan heb je het ook wel gehad wat qua niveau een beetje te doen is. SV Blerick is ook zo’n club. Het afgelopen seizoen zijn ze naar de Derde Klasse gedegradeerd en wellicht past dat op het moment iets beter bij de club. Een paar jaar geleden promoveerden ze naar de Tweede Klasse en mochten ze door hun succes in de beker ook meedoen aan het landelijke bekertoernooi. In die eerste ronde hielden zij het 111 minuten vol tegen VV Capelle – destijds nog spelend in de Topklasse – , maar daarna was het gedaan en werd het nog 1-5. Die tijden zijn inmiddels vervlogen en moet er anders gekeken worden naar het voetbal van de club uit Blerick.

Gekscherend werd het al de stadsderby genoemd en ik vond het al heel wat dat ik de bank verliet en het WK even achter me liet. Zul je altijd zien dat Frankrijk-Argentinië zo’n enorme kraker was. Maar goed, ik bevond me op Sportpark ’t Saorbrook – wat een naam ook – en ik had er zin in. Het is altijd afwachten die eerste wedstrijd van het seizoen, maar ik was enthousiast om de nieuwe spelers in actie te zien en een aantal van de jeugdspelers. Er wordt tijdens die wedstrijden altijd met opstellingen gegoocheld en daar heb ik geen moeite mee, maar wat ik wel frappant vond was dat Sem Steijn in het veld stond. De 16-jarige zoon van Maurice Steijn tekende onlangs zijn eerste professionele contract bij ADO Den Haag en is dit seizoen verhuurd aan onze club. Zal alles te maken hebben met het feit dat het gezin na 4 jaar dan eindelijk ook naar Venlo verhuist, maar de jonge telg deed het echt heel goed. Dat kon nog wel eens goede speler worden over een aantal jaar.

De zon scheen me echt een partijtje hoor. D’n tering. Het veld was echt goed droog, leek net de Sahara en dan moesten er ook nog gevoetbald worden. Ik zweette al als een jonge otter aan de kant, dus wat die spelers hebben moeten meemaken zal nog een stuk erger zijn. De eerste helft was niet zo bijster spannend eigenlijk. Vito van Crooij kon maar niet scoren en had best een enorme bewijsdrang, Clint Leemans schoot een bal keurig binnen via beide palen en Sem Steijn opende de score na slecht uitverdedigen van Blerick. 0-2 was de ruststand en het viel me vooral op dat Van Crooij ontzettend gefrustreerd was. Danny Post, Delano van Crooij en Johnatan Opoku keken vanaf de kant mee.

In de tweede helft werd een nieuw blik VVV’ers geopend en konden we vooral veel jeugdspelers zien. Die vielen me niet tegen. Nummer 31 Simon Janssen schoot de bal strak in de kruising. Ook Kum en Mlapa stonden in het elftal. Van Kum heb ik weinig gezien, maar dat is eigenlijk wel fijn want dat betekent dat je verdediging niet zoveel hoeft te doen. Penny Mlapa daarentegen heb ik vaker aan de bal gezien. Hij is traag, maar kan een bal vasthouden, leest het spel prima en scoorde 4 goals. En nee, Omroep Venlo, dat waren geen 5 doelpunten.

Het was best prima vertoeven op het sportpark eigenlijk. 10 doelpunten gezien, talenten uit de jeugd en nieuwe aanwinsten. Kortom ik heb wel eens vervelendere middagen meegemaakt. De volgende wedstrijd is op 3 juni tegen Sparta ’18.

Grüss Gott

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s