Project “Allemaol d’n Berg op”

Wie ben ik?
Ik ben Marc Lamberts uit Venlo en ik ben 23 jaar oud. Ik studeer Geschiedenis in Nijmegen en heb een grote passie voor voetbal, met name VVV. Ik heb al een aantal jaren een seizoenskaart voor VVV, VN5.
Ik ben geboren en getogen in Venlo.
Graag bezoek ik ook wedstrijden buiten Venlo en vind het dan ook leuk om te ‘Vinken’. Duitsland, Engeland, Schotland, België, Italië en Spanje staan op mijn lijstje van clubs/stadions die ik heb bezocht.

Waarom dit boek?

Dit boek schrijf ik omdat ik mijn visie en belevenissen rondom VVV op papier wil zetten. VVV heeft mijn hart en ik wil graag het reilen en zeilen van VVV in een boek binden. Het gaat niet zozeer alleen maar over verhalen van wedstrijden, maar ook om anekdotes over de sfeer in het stadion.
Een jaar lang VVV volgen is wat ik al een gehele tijd doe natuurlijk, maar nu wil ik graag de verslagen rondom de wedstrijden schrijven en dit bundelen in een soort ‘dagboek-achtig’ seizoenverslag.

Het afgelopen seizoen was een seizoen van gemengde emoties met sportieve en financiële malaise. Het voetbal was verre van aan te zien, tot eigenlijk de laatste 5 wedstrijden. Waarin het iets beter ging.
Er zijn verschillende dingen gebeurd op allebei de vlakken en dat bracht mij eigenlijk tot de conclusie: de verbinding tussen club en supporters is eigenlijk een van de belangrijkste dingen in het voortbestaan van een BVO. Maar dit is juist steeds minder aan het worden bij onze Venlose trots.

Daarom kwam ik met het idee – niet geheel origineel – om een boek te gaan schrijven over het seizoen 2015/2016 van VVV. Ik tracht eigenlijk langs deze weg VVV te verwoorden door de ogen van een supporter, iemand met onvoorwaardelijke liefde voor VVV. In voor- én tegenspoed.
Dit laatste is heel belangrijk, want veel mensen blijven weg als het slecht gaat, of gaan naar een andere BVO hier in de buurt (Nederland of Duitsland).
Als seizoenskaarthouder zal ik iedere thuiswedstrijd aanwezig zijn en mijn bevindingen beschrijven over VVV.

Wat wil ik bereiken met mijn boek?

Wat ik wil bereiken met dit boek is het volgende: Identificatie en enthousiasme. Dat zijn voor mij sleutelwoorden. De verhalen/anekdotes in het boek vertalen mijn gevoelens over VVV, De Koel en de Sfeer. Maar zoals ik het heb vernomen afgelopen jaren, delen meerdere mijn visie daarin. De identificatie van supporters is bedoeld om een uniform vlak te creëren, om vervolgens over te gaan op enthousiasme.
Wanneer men allemaal hetzelfde doel voor ogen heeft, of in dit geval dezelfde passie, dan kunnen er stappen gemaakt worden naar het daadwerkelijk steunen van VVV. Op een positieve manier!
Want wanneer we allemaal positief bijdragen aan de club – op wat voor manier dan ook (sportief, financieel, vrijwilligerswerk etc.) – dan kunnen er hele mooie dingen gebeuren. Met als uiteindelijke doel: Een kolkende Koel, denkend richting de Eredivisie, combinatie van eigen jeugd en talenten uit Nederland, Sportief en Financieel gezond!

meer lezen?

http://allemaoldnbergop.eu/

 

Advertenties